Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Kahve Kremalı Pasta
malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
Yarım paket bitter çikolata (40 gr/ benmari usülü eritilmiş)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
✨Kreması için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 paket krem şanti ( 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak)
2 yemek kaşığı nescafe (2 yemek kaşığı sıcak su ile çözdürülecek)
✨keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
yapılışı:
Öncelikle krema için süt, şeker, nişasta, un ve nescafeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Ilık suyu, sıvıyağı ve ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından
çıkarıp 10-15 dakika beklettiğimiz keki süt, şeker, nescafe karışımı ile ıslatıyoruz. 1 su bardağı süt ile çırptığımız krem şantiyi Pişirip soğumaya bıraktığımız kremayla karıştırıyoruz.Tamamen şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine krem şanti ile iyice karıştırdığımız kremayı yayıp üzerini kakao yada rende çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Tarifi için @mimar_seda'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
Yarım paket bitter çikolata (40 gr/ benmari usülü eritilmiş)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
✨Kreması için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 paket krem şanti ( 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak)
2 yemek kaşığı nescafe (2 yemek kaşığı sıcak su ile çözdürülecek)
✨keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
yapılışı:
Öncelikle krema için süt, şeker, nişasta, un ve nescafeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Ilık suyu, sıvıyağı ve ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından
çıkarıp 10-15 dakika beklettiğimiz keki süt, şeker, nescafe karışımı ile ıslatıyoruz. 1 su bardağı süt ile çırptığımız krem şantiyi Pişirip soğumaya bıraktığımız kremayla karıştırıyoruz.Tamamen şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine krem şanti ile iyice karıştırdığımız kremayı yayıp üzerini kakao yada rende çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Tarifi için @mimar_seda'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments