Dereotlu Mayasız Poğaça - Nefis Lezzetim

Column Left

16 Mart 2019 Cumartesi

Dereotlu Mayasız Poğaça

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Dereotlu Mayasız Poğaça
Malzemeler
125 gr tereyağ veya margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1. 5 paket kabartma tozu
1 kase peynir kırığı
1 küçük kase kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un





Hazırlanışı
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır.Peynir ve dereotu eklenip karıştırılır. Peynir içinde eriyor o sebeple az koymayın;) Kabartma tozu konup yavaş yavaş un eklemesi yapılır ve karıştırılır.Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yaparken ölçmüştüm sonra tam miktarı unuttum 3.5 bardak rahat gidiyor eminim.Yumuşak bir hamur olacak.Hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp istenilen şekilde verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenilen malzeme serpilip önceden ısıtılmış 180 ° fırında kızarana kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bez örtülür ve içini çekmesi beklenir sonra servise sunulur.Bu ölçüler ile yaklaşık 25 adet poğaça elde edilmektedir. AFİYET OLSUN.Tarifi için @neslinin_mutfagi_/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments