Sponsorlu Bağlantılar
Etli Sebzeli Kebap
Malzemeler
250 gram kuşbaşı et
3 su bardağı su
2-3 adet biber
2-3 adet patates
2-3 adet uzun patlıcan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet iri domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Etler düdüklüye alınır. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirilip harlı ateşte suyunu salana kadar bir iki tur çevrilir. Suyunu salınca üzerine minik doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip bir iki tur çevrilir. Üzerine 3 su bardağı su konulup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca düdüklü kapatılıp 15 dk pişmeye bırakılır. Açtığınızda etler yumuşamış ama suyunu çekmemiş olacak normal su ile değil de o etli suyu ile yemeği yapınca daha harika oluyor. 1 yemek kaşığı salça eklenip karıştırılır bir iki tıkırdatıp altı kapatılır. Ben salça yerine yazın yaptığım sostan koydum daha nefis oluyor. Patates küp doğranıp kızartılır. Patlıcan ve biberler de aynı şekilde kızartılır. Domates minik küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler bir tepsiye alınır üzerine haşlanmış bezelye konulup üzerine tuz serpilip hepsi harmanlanır. Üzerine etli sulu karışım dökülüp karıştırılır suyu az gibi olursa az sıcak su ekleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 200° fırında az suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..Tarifi için @neslinin_mutfagi_/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
250 gram kuşbaşı et
3 su bardağı su
2-3 adet biber
2-3 adet patates
2-3 adet uzun patlıcan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet iri domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Etler düdüklüye alınır. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirilip harlı ateşte suyunu salana kadar bir iki tur çevrilir. Suyunu salınca üzerine minik doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip bir iki tur çevrilir. Üzerine 3 su bardağı su konulup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca düdüklü kapatılıp 15 dk pişmeye bırakılır. Açtığınızda etler yumuşamış ama suyunu çekmemiş olacak normal su ile değil de o etli suyu ile yemeği yapınca daha harika oluyor. 1 yemek kaşığı salça eklenip karıştırılır bir iki tıkırdatıp altı kapatılır. Ben salça yerine yazın yaptığım sostan koydum daha nefis oluyor. Patates küp doğranıp kızartılır. Patlıcan ve biberler de aynı şekilde kızartılır. Domates minik küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler bir tepsiye alınır üzerine haşlanmış bezelye konulup üzerine tuz serpilip hepsi harmanlanır. Üzerine etli sulu karışım dökülüp karıştırılır suyu az gibi olursa az sıcak su ekleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 200° fırında az suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..Tarifi için @neslinin_mutfagi_/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
Comments