Sponsorlu Bağlantılar
Gül Baklava
2 yumurta
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
Yarim limon suyu
1 tutam tuz
1 su bardagi ceviz
Alabildigi kadar un
Acmak icin nisasta un karisimi
ŞERBETİ İÇİN
3 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Tatlinin uzerine dokmek icin 1.5 su bardagi sivi yag 150 grm tereyagi
Serbeti sekeri eridikten sonra 5 dakika kaynatip sogutalim . Hamur yogurma kabina yumurta sivi yag sut ve yogurdu koyup karistiralim. İcine tuz kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyip un ilavesi ile kulak memesi yumusakliginda yoguralim .Cevizden biraz daha kucuk bezelere bolelim. Hepsini nişasta yardimi ile tatli tabagi buyuklugunde acalim . 2 taneyi üst üste koyup oklava ile olabildigince ince acalim . Yufkanin tam ortasindan tutup saat yonunde carkifelek gibi dönderelim. Ortasina 1kaşık dövulmus ceviz koyup kenarlarini ustune kapatalim tepsiye ters cevirip yanyana dizelim. Güller hazir olunca her gülün uzerine 1 corba kasigi sivi yag dokelim . Isitilmis 180 derecelik firinda pisirelim .Tatlinin ilk sicakligi gidince ustune soguk serbeti dokelim .
DENEYENLERE AFİYET OLSUN..Tarifi için @leyladgr'e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
2 yumurta
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
Yarim limon suyu
1 tutam tuz
1 su bardagi ceviz
Alabildigi kadar un
Acmak icin nisasta un karisimi
ŞERBETİ İÇİN
3 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Tatlinin uzerine dokmek icin 1.5 su bardagi sivi yag 150 grm tereyagi
Serbeti sekeri eridikten sonra 5 dakika kaynatip sogutalim . Hamur yogurma kabina yumurta sivi yag sut ve yogurdu koyup karistiralim. İcine tuz kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyip un ilavesi ile kulak memesi yumusakliginda yoguralim .Cevizden biraz daha kucuk bezelere bolelim. Hepsini nişasta yardimi ile tatli tabagi buyuklugunde acalim . 2 taneyi üst üste koyup oklava ile olabildigince ince acalim . Yufkanin tam ortasindan tutup saat yonunde carkifelek gibi dönderelim. Ortasina 1kaşık dövulmus ceviz koyup kenarlarini ustune kapatalim tepsiye ters cevirip yanyana dizelim. Güller hazir olunca her gülün uzerine 1 corba kasigi sivi yag dokelim . Isitilmis 180 derecelik firinda pisirelim .Tatlinin ilk sicakligi gidince ustune soguk serbeti dokelim .
DENEYENLERE AFİYET OLSUN..Tarifi için @leyladgr'e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
Comments