Tahinli Dalga Tatlısı - Nefis Lezzetim

Column Left

13 Mart 2019 Çarşamba

Tahinli Dalga Tatlısı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Tahinli Dalga Tatlısı
malzemeler:
250 gram oda sıc. yumuşamış tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu 👉yapılışı:





Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıp hamur için malzemeleri karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Çay bardağının ağzı ile tatlımıza dalga dalga izler açıp tepsiye diziyoruz. Tatlılarımızı 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıları sıcakken soğuk şerbetle buluşturup şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun Tarifi için  @mimar_seda'ya teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments