Sponsorlu Bağlantılar
Tahinli Dalga Tatlısı
malzemeler:
250 gram oda sıc. yumuşamış tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu 👉yapılışı:
Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıp hamur için malzemeleri karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Çay bardağının ağzı ile tatlımıza dalga dalga izler açıp tepsiye diziyoruz. Tatlılarımızı 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıları sıcakken soğuk şerbetle buluşturup şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun Tarifi için @mimar_seda'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
malzemeler:
250 gram oda sıc. yumuşamış tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu 👉yapılışı:
Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıp hamur için malzemeleri karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Çay bardağının ağzı ile tatlımıza dalga dalga izler açıp tepsiye diziyoruz. Tatlılarımızı 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıları sıcakken soğuk şerbetle buluşturup şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun Tarifi için @mimar_seda'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments