Sponsorlu Bağlantılar
Etli Sebze Dizmesi
Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet soğan
6 adet domates
2 adet yeşil köy biberi
1 adet kırmızı biber
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Etli Sebze Dizmesi Yapılışı
Tencereyi ocağa alıp ısıtalım. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirelim. Suyunu çekince tereyağı ekleyip kavuralım. İnce doğradığımız soğanı ekleyip kavurmaya devam
edelim. Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyip pişirelim. Tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Pişince etleri kevgirle bir tabağa alalım. Domates sosu tencerede kalsın.
Kabağı, patlıcanı ve patatesleri ince ince doğrayalım.
Domates sosunu döküm tencerenin dibine dökelim. Üzerine sebzeleri sıra ile dizelim. Ortasına ayırdığımız etleri yerleştirelim. Tencereye iki bardak su ilave edelim. Bir kaşık tereyağı ekleyip kapağını kapatalım.
Önceden ısıttığımız 180 dereceğeki fırında pişirelim.
Afiyet olsunTarifi için @gulcihankoyun_/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet soğan
6 adet domates
2 adet yeşil köy biberi
1 adet kırmızı biber
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Etli Sebze Dizmesi Yapılışı
Tencereyi ocağa alıp ısıtalım. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirelim. Suyunu çekince tereyağı ekleyip kavuralım. İnce doğradığımız soğanı ekleyip kavurmaya devam
edelim. Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyip pişirelim. Tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Pişince etleri kevgirle bir tabağa alalım. Domates sosu tencerede kalsın.
Kabağı, patlıcanı ve patatesleri ince ince doğrayalım.
Domates sosunu döküm tencerenin dibine dökelim. Üzerine sebzeleri sıra ile dizelim. Ortasına ayırdığımız etleri yerleştirelim. Tencereye iki bardak su ilave edelim. Bir kaşık tereyağı ekleyip kapağını kapatalım.
Önceden ısıttığımız 180 dereceğeki fırında pişirelim.
Afiyet olsunTarifi için @gulcihankoyun_/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments