Fırın Ağzı Yemeği - Nefis Lezzetim

Column Left

4 Nisan 2019 Perşembe

Fırın Ağzı Yemeği

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Fırın Ağzı Yemeği
1 kg kuzu pirzola
Yarım kg kuzu kuşbaşı
3 tane patates
2 kapya biberi
5 tane çarliston
4 tane domates
5 diş ince dilimlenmiş sarımsak
Kuyruk yağı
1 tatlı kaşıgı tuz





1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Kabımıza yoğurdu sıvıyağı baharatları alıp karıştıralım, etimizi içine koyup harmanlayıp buzdolabında 2 saat dinlendirelim.



Tepsinin altına sıvıyağla yağlayalım. Halka doğranmış patatesi dizelim. Üzerine biberlerin yarısını biraz sarımsak koyalım. Domates dilimleri yerleştirip kuşbaşı eti yayalım, üzerine yine biraz sarımsak ve biber serpiştirip pirzola etleri domates dilimleri ve biberleri dizelim. En üste minik doğranmış kuyruk yağını koyalım. Önce yağlı kağıt, sonra folyoyu sıkaca kapatıp 200 derecede 1 saat pişirelim.

Afiyet olsun.Tarifi için @gulcihankoyun_/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments