Fırında Bütün Tavuk ve Bulgur Pilavı - Nefis Lezzetim

Column Left

4 Nisan 2019 Perşembe

Fırında Bütün Tavuk ve Bulgur Pilavı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Fırında Bütün Tavuk ve Bulgur Pilavı
1 bütün tavuk
Yarım çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı pul biber
1 tatlı kaşıgı kırmıxı toz biber
1,5 çay kaşıgı tuz ( damak tadınıza göre ayarlayabılirsiniz)
1 yemek kaşıgı yogurt
2 yemek kaşıgı sıvıyag
1 diş ezilmiş sarımsak
Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde çırpın tavugun her yetine bulayın iki saat dolap dinlendirin tepsiye yaglı kagıt serin tavugu yerleştirin üzerine yaglı kagıt ve onun üzerine folyoyla kapatıp 180 derecede bir saat pişirin bir saat donraüzeri acık kızarana kadar pişirin





PİLAVI
3 bardak bulgur
1 sogan
1 havuç
1 kücük çay bardağı sıvıyag
1 tatlı kaşıgı tuz
4 bardak sıcak su
Tencereye sıvıyag soganı alıp kavuralım rendelenmiş havucu ekleyelim az daha soteleyıp bulguru ekleyıp kavuralım iyice kavrulunca tuz az karabıber katıp sıcak suyunu ekleyelim kaynayınca altını kısıp pişirelim
Süsleme olarak maydanoz kullandım yapacak olanlara afiyet olsunTarifi için @gulcihankoyun_/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments