Sponsorlu Bağlantılar
Fırında Yumuşacık Tavuk Şiş
Malzemeler
1 paket tavuk göğüs eti(600gr)
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Sos için;
3 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sirke
2 diş sarimsak(rendelenmis)
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber
Hazırlanışı;
Tavuklar çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğranır. Derin bir kapta bütün sos malzemeleri karıştırılır. Tavuklar sosa bulanir ve 1-2 saat buzdolabinda ağzı kapalı bekletilir. Hiç vaktiniz yoksa en azından yarım saat bekletmenizi tavsiye ederim. Sosta bekletmemiz lezzetini dahada artırıyor çünkü.
Domates ve biberler arzuya göre dilimlenir. Dilerseniz çeri domates kullanabilirsiniz. Görüntü olarak daha şık oluyor Dolapta dinlenmiş olan tavuklar çok sıkı olmayacak şekilde çöp şişe dizilir, uç kısmına biber ve domatesde eklenir. Bütün tavuklar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Hazirlanan çöp şişler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.Üzerine kalan sos gezdirilir.Önceden ısıtılmış 190° fırında tavuklar pişip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 30-35dk pişmiş oluyor. Dilerseniz çöp şişleri pişirme sırasında çevirebilirsiniz. Ben hiç çevirmeden de yapıyorum. Yumuşacık tavuk şişlerimiz servise hazır. Yaninda pilav, bol yeşillikli salata ve ayranla servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN.Küçük bir öneri; tavuk şişi kalça buttan da yapabilirsiniz.. Daha yağlı olduğu için daha lezzetli oluyor.. Benden bu kadar..
Sevgiyle Kalın.
Tarifi için @mervenurtaspinar/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
1 paket tavuk göğüs eti(600gr)
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Sos için;
3 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sirke
2 diş sarimsak(rendelenmis)
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber
Hazırlanışı;
Tavuklar çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğranır. Derin bir kapta bütün sos malzemeleri karıştırılır. Tavuklar sosa bulanir ve 1-2 saat buzdolabinda ağzı kapalı bekletilir. Hiç vaktiniz yoksa en azından yarım saat bekletmenizi tavsiye ederim. Sosta bekletmemiz lezzetini dahada artırıyor çünkü.
Domates ve biberler arzuya göre dilimlenir. Dilerseniz çeri domates kullanabilirsiniz. Görüntü olarak daha şık oluyor Dolapta dinlenmiş olan tavuklar çok sıkı olmayacak şekilde çöp şişe dizilir, uç kısmına biber ve domatesde eklenir. Bütün tavuklar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Hazirlanan çöp şişler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.Üzerine kalan sos gezdirilir.Önceden ısıtılmış 190° fırında tavuklar pişip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 30-35dk pişmiş oluyor. Dilerseniz çöp şişleri pişirme sırasında çevirebilirsiniz. Ben hiç çevirmeden de yapıyorum. Yumuşacık tavuk şişlerimiz servise hazır. Yaninda pilav, bol yeşillikli salata ve ayranla servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN.Küçük bir öneri; tavuk şişi kalça buttan da yapabilirsiniz.. Daha yağlı olduğu için daha lezzetli oluyor.. Benden bu kadar..
Sevgiyle Kalın.
Tarifi için @mervenurtaspinar/ 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
Comments