Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurtlu Pırasa Kavurması
Malzemeler
1 kilo pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kadar tuz
2 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
Yoğurt ( İsteğe bağlı sarımsaklı )
Hazırlanışı
Pırasalar yuvarlak dilim dilim doğranır. Bir kaba su konulup içine konulur acısı çıkmış olur. Havuç çok ince yuvarlak dilim doğranır. Minik doğranmış soğanlar geniş yayvan tencereye sıvı yağ ile alınıp kısık ateşte yakmadan yumuşayarak kavrulur. Soğanlar kavrulurken ince dilimlenmiş sarımsakta ilave edilir kavrulduktan salça ilave edilip karıştırılır. Birkaç tur çevrildikten sonra suyu süzülmüş pırasa ve havuçlar ilave edilir. Tuzu atılır. Kaşıkla karıştırarak alt üst edilir. Kısık ateşte ara ara karıştırarak kapağı kapalı halde kavrulmaya bırakılır. Baştan su salacak sonra suyunu çekecek. Çekmeye yakın isteğe bağlı rendelenmiş domates ilave edilir. Suyunu çekip kavrulmaya başlayana kadar pişirilir kavrulmaya başlayınca bir iki tur çevrilip altı kapatılır.Biraz dinlendikten sonra üzerine tercihen sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir
AFİYET OLSUN
Havuç koymak istemeyen havuçsuz da yapabilir. Aynı şekilde domatessiz isteyen sadece salçalı da yapabilir Yoğurt koymadan limonlu da enfes olur ..Tarifi için @neslinin_mutfagi_/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
1 kilo pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kadar tuz
2 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
Yoğurt ( İsteğe bağlı sarımsaklı )
Hazırlanışı
Pırasalar yuvarlak dilim dilim doğranır. Bir kaba su konulup içine konulur acısı çıkmış olur. Havuç çok ince yuvarlak dilim doğranır. Minik doğranmış soğanlar geniş yayvan tencereye sıvı yağ ile alınıp kısık ateşte yakmadan yumuşayarak kavrulur. Soğanlar kavrulurken ince dilimlenmiş sarımsakta ilave edilir kavrulduktan salça ilave edilip karıştırılır. Birkaç tur çevrildikten sonra suyu süzülmüş pırasa ve havuçlar ilave edilir. Tuzu atılır. Kaşıkla karıştırarak alt üst edilir. Kısık ateşte ara ara karıştırarak kapağı kapalı halde kavrulmaya bırakılır. Baştan su salacak sonra suyunu çekecek. Çekmeye yakın isteğe bağlı rendelenmiş domates ilave edilir. Suyunu çekip kavrulmaya başlayana kadar pişirilir kavrulmaya başlayınca bir iki tur çevrilip altı kapatılır.Biraz dinlendikten sonra üzerine tercihen sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir
AFİYET OLSUN
Havuç koymak istemeyen havuçsuz da yapabilir. Aynı şekilde domatessiz isteyen sadece salçalı da yapabilir Yoğurt koymadan limonlu da enfes olur ..Tarifi için @neslinin_mutfagi_/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:
Comments