Yöresel Mahluta Çorbası - Nefis Lezzetim

Column Left

17 Mart 2019 Pazar

Yöresel Mahluta Çorbası

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Yöresel Mahluta Çorbası
Malzemeler .
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
Terbiyesi İçin;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Ekşili Sosu İçin;
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon





Hazırlanışı
Mercimek, bulgur ve pirinç süzgeçte iyice yıkanıp süzülür ve düdüklüye alınır.Üzerine havuç rendelenir ve soğan doğranır.
Tuzu atılıp suyu konulur ve kapağı kapatılarak düdüğü ötmeye başladıktan sonra 15 dakika pişirilip kapatılır.Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır. Düdüklü dikkatli şekilde açılır ve blender ile hafif dişe gelecek şekilde birkaç kez bıztt bızttt yapılır 😁 Kepçe ile çorbadan alınıp terbiye malzemelerinin üzerine birkaç sefer konulup çırpılır ve çorbaya ilave edilir ve iyice karıştırılır.İsteğe bağlı ocakta bir taşım kaynatılır.Sosu İçin bir cezveye salça ve yağ konulup kızdırılır.Nar ekşisi ve baharatlar konulup karıştırılır.Altı kapatılıp çorbaya ilave edilir karıştırılır
AFİYET OLSUN..Tarifi için @neslinin_mutfagi_/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments