Hindi Sote - Nefis Lezzetim

Column Left

3 Nisan 2019 Çarşamba

Hindi Sote

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Hindi Sote
1 kilo hindi göğsü
4 tane yeşil biber
5 tane domates
1 büyük boy soğan
1 diş sarımsak
Karabiber, pulbiber,kekik,tuz,soya sosu
Daha lezzetli ve yumuşak bir et elde etmek için eti doğrayıp bir gün öncesinden terbiyeliyoruz
Terbiyesi için
1 kahve fincanı süt bir iki yemek kaşığı daha ekliyebiliriz
Yarım kahve filcanı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kadar karabiber
Çay kaşığının ucunla az kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber





Beyaz et olduğu için tuzunuda ilave ediyorum(pişerken konsada olur)
Bunların hepsini çırpalım doğranmış et ile güzelce harmanlıyalım dolapta bir gün bekletelim
Pişirilişi
Önce soğanı ince olacak şekilde doğrayıp biraz kavuralım hafif yumuşayınca eti ilave edelim (soğanı önce kavurmamızın sebebi yemekte soğan görünsün istemiyoruz yemek pişme esnasında soğanlar böylelikle iyice eriyecekler bize aroması kalacak )
Eti koymuştuk et ve soğanı iyice kavuruyoruz ocağı kısmıyoruz yüksek ateşte olacak, etler iyice kavrulup pişme kıvamını alınca biberleri ilave edelim birazda böyle kavuruyoruz, bu esnada eti terbiye ederken karabiber kekik koymuştuk çok az olacak şekilde azar azar biraz daha koyalım birazda pul biber ilave edelim, tuz etin terbiyesinde vardı, sebzeler için az daha ilave edelim domatesleri koyup bir yemek kaşığı soya sosu gezdirip etler yumuşayana kadar pişiriyoruz salça ve su eklemiyoruz domatesin suyu yeterli geliyor, çok çabuk pişirilebilen lezzetli bir yemek not:bazı soya sosları çok tuzlu oluyor ona göre tuz ekleyelim benim kullandığım tuzsuz) Tarifi için @pkrfatma/ 'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments